image
Tijdelijk: Prepaid Simkaart nu 5 euro Simyo Prepaid Simkaart voor maar € 5,00 + 12,50 euro beltegoed! (Geen verzendkosten) Vertrouwd bellen via het KPN netwerk met de voordelige prepaid tarieven van Simyo   Direct Bekijken
image

Soorten simkaarten

Voor 5 jaar terug was het nog simpel: Er was 1 soort simkaart. In 5 jaar tijd zijn er 2 soorten simkaarten bijgekomen. Dit maakt het voor u als consument erg lastig. Eerder hoefde u alleen te kijken naar de provider. Wanneer u uw prepaid tegoed ging opwaarderen, was het alleen belangrijk dat u uw eigen provider koos. Nu zijn er 3 soorten simkaarten, waar vooral het verschil zit bij de nieuwe smartphones.

SimkaartSoorten simkaarten

De normale simkaart komt nog altijd het meest voor. Alle telefoons die voor de smartphone zijn geintroduceerd bevatten de normale simkaart. Apple begon als eerst met het maken van Micro simkaarten voor hun smartphones. Heb je een andere telefoon dan de iPhone en die ouder is dan 2012? Dan bevat jouw telefoon nog de standaard simkaart.

Het is ook mogelijk om zelf te controleren wat voor simkaart er in jouw telefoon zit. Door de klep aan de achterkant van uw mobiel te verwijderen, ziet u een klein chipje. Wanneer deze chip 1,5 cm breed is, beschikt u over de standaard simkaart.

Micro simkaart

De Micro simkaart werd 5 jaar geleden voor het eerst geintroduceerd door Apple. Met de komst van de eerste iPhone was er een kleinere simkaart. Deze is ongeveer de helft zo groot als de normale simkaart. De laatste tijd verschijnen er steeds meer smartphones met een Micro simkaart. Zo heeft bijvoorbeeld Samsung zijn toptoestel (de Galaxy S3) voorzien van een Micro Simkaart en ook HTC heeft dit gedaan met een aantal van hun toptoestellen. Wanneer u een telefoon heeft waar een Micro simkaart in moet, kan u deze voor ongeveer 5 tot 10 euro bij een telecom winkel bij u in de buurt op maat laten knippen. Helaas kan dit niet ongedaan worden gedaan.

Nano simkaart

In 2012 is er een nieuw soort simkaart geintroduceerd. Weer door Apple, maar weer 40% kleiner. De Nano simkaart. Het enige toestel wat deze simkaart op dit moment gebruikt is de iPhone 5. Wanneer u deze telefoon heeft en een nano simkaart nodig heeft, kunt u deze het best aanvragen bij uw provider. U bent dan ongeveer 25 euro kwijt. Vergeet niet om door te geven dat u uw nummer wilt behouden.