image
Tijdelijk: Prepaid Simkaart nu 5 euro Simyo Prepaid Simkaart voor maar € 5,00 + 12,50 euro beltegoed! (Geen verzendkosten) Vertrouwd bellen via het KPN netwerk met de voordelige prepaid tarieven van Simyo   Direct Bekijken
image
Goedkoopste Prepaid Simkaart | Prepaid Informatie, 4.4 out of 5 based on 55 rating

Prepaid Informatie

( 5 Votes )

Prepaid is het engelse woord voor’ vooraf betalen. Doordat u vooraf opwaardeerd heeft u geen hoge rekeningen achteraf. Zodra het tegoed op is kunt u niet meer bellen of sms'en. U moet dan eerst uw tegoed weer opwaarderen voordat u weer kunt bellen en smsen. Als u geen beltegoed meer heeft kunt u nog wel gesmst en gebeld worden. Ook bellen naar 112 kan zonder beltegoed.

Prepaid, voor mij intressant?

Een prepaid simkaart is vooral te adviseren als u niet veel belt en smst. Stel dat u maar maandelijks 10 minuten belt en 50 smsjes verstuurt wordt een prepaid simkaart interessant. U ziet dan niet aan een vast maandelijks bedrag vast en betaald dus nooit teveel.

Prepaid en internet, kan dat? Bij de meeste providers is ook het mogelijk om internet af te sluiten in combinatie met een prepaid simkaart. Meestal kost dat rond de € 10,00 per maand, ook dit betaal je vooraf van je prepaidtegoed. Dat betekend dus dat als u uw prepaidtegoed opwaardeert met € 20,00 en daarbij voor een maand internet afsluit (a €10,00) u nog € 10,00 euro tegoed over heeft om te bellen en te smsen..

Opletten bij aanschaf prepaid simkaart

Het is belangrijk bij het aanschaffen van een prepaid simkaart dat u vooraf goed bekijkt wat de kosten voor een belminuut zijn en wat de kosten voor een sms zijn. De meeste providers rekenen ook nog een starttarief, dat betekent dat als u gaat bellen en het starttarief van uw provider is € 0,35 cent dat u gelijk al € 0,35 betaalt + het aantal minuut dat u belt.

Even een klein voorbeeld:
Starttarief: € 0,35 cent
Prijs per belminuut: € 0,30 cent
U belt 5 minuten met uw schoonmoeder dan kost dat: € 0,35 + (5x €0,30) = € 1,85.

De kosten voor 5 minuut bellen lopen dan al aardig op, het is dus slim om te kijken welke providers het goedkoopste is met zijn starttarief + prijs per belminuut. Er zijn namelijk ook providers die geen starttarief rekenen, maar waar u wel meer per minuut betaalt.

Voordelen Prepaid Simkaart

  • Geen vast bedrag per maand
  • Lage tarieven voor smsen (Simyo).
  • Geen vast contract

Nadelen Prepaid Simkaart

  • Als uw tegoed op is kunt u niet meer bellen of smsen.
  • Als u veel belt en smst is een prepaid simkaart niet intressant, dat wordt een abonnement intressant.