Tarieven

Wanneer je een simkaart aanschaft, is het niet alleen belangrijk dat je kijkt naar hoeveel deze simkaart kost. Het gaat er voornamelijk om wat de tarieven zijn en wat je kwijt zou zijn voor een SMS. Een simkaart heb je namelijk al voor een paar euro, maar wanneer je voor de verkeerde aanbieder kiest, kan het maar zo zijn dat je al snel 100 euro per jaar teveel betaald aan beltegoed. Op deze pagina helpen we je graag verder met waar je op moet letten als je jezelf bij een provider wilt aansluiten die de goedkoopste prepaid tarieven hanteert.

Starttarief bellen

Sommige providers hanteren een starttarief voor elk gesprek. Wanneer jij vaak korte telefoontjes pleegt, kan dit betekenen dat je veel beltegoed verbruikt, terwijl dit helemaal niet nodig is. Er zijn verschillende aanbieders die geen starttarief vragen. Wanneer jij iemand bent die graag lang belt, dan maakt het starttarief vaak wat minder uit. Je betaald namelijk bij de providers waar je een starttarief hebt vaak iets minder per minuut.

Kosten bellen

Bellen kan veel geld kosten als je naar een mobiel nummer belt, laat staan als je in het buitenland bent. Het is daarom belangrijk om te kijken wat je per minuut kwijt bent, als je tenminste regelmatig belt. Ook is het slim om te onderzoeken hoe deze minuten worden gehanteerd. Heb je korte gesprekken van 30 seconden? Dan rekenen sommige providers de volle minuut. Erg zonde dus omdat zo je prepaid tegoed hard achteruit gaat. Wanneer je veel op reis gaat naar het buitenland, is het aan te raden om te kijken hoeveel je betaald voor internationale gesprekken. De tarieven zijn hiervoor vaak erg hoog. Gelukkig moet dit van de regering wel worden teruggebracht, maar we raden er aan om er wel rekening mee te houden.

Kosten per SMS

Ben je iemand die niet zo veel belt en liever even een SMS verstuurd? Dan is het vooral belangrijk om te kijken naar wat je voor een SMS'je kwijt bent. Gemiddeld betaal je ongeveer 10 cent per sms, dit is bijvoorbeeld ook de tarief dieĀ Simyo hanteert voor een SMS. De kosten voor SMS'en in het buitenland is vaak ook weer anders, maar moet net als bij de kosten voor het bellen de komende jaren naar beneden worden geschroefd.

Dekking en service

Wanneer je voor jou de beste en vooral de goedkoopste prepaid aanbieder hebt gevonden, wil je natuurlijk ook ten alle tijden kunnen bellen en sms'en. Het gebeurt de laatste tijd geregeld dat verschillende providers te maken hebben met storingen. Ook grote providers zoals Vodafone kampen met deze problemen. Het is aan te raden om voor je de aankoop doet, op onderzoek uit te gaan naar hoe positief men is over die provider. Op verschillende vergelijkingssites staan reviews van allerlei aanbieders. Ook is het slim om te kijken hoe de service is. Wordt je netjes geholpen, of word je van het kastje naar de muur gestuurd wanneer er problemen zijn?

Sim-only